PO ŠESTI PUT BK Živinice otvara prijave za nezaboravnu biciklističku avanturu – Konjuh Adventure – feel the nature ali sada uz podršku velikog  biciklističkog brenda ” SALCANO”.

Ovogodišnji Konjuh Adventure nikako ne smijete propustiti.
Ovaj događaj je pokazao odlične rezultate i ogroman potencijal kada su u pitanju događaji ovakve vrste, tako  sa ponosom možemo reći da imamo jedan od najvećih događaja ovog tipa u našoj zemlji. Kako je ovo jubilarni 6. po redu KA pripremili smo Vam odličan sadržaj.
Jedinstven po mnogo čemu, ovaj događaj će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja i želje kada su u pitanju avanturizam, brdski biciklizam, priroda, kampiranje…
Kroz dva dana provedena u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampiranja na Paučkom jezeru, vožnja kroz predjele od kojih vam zaista zastaje dah, Zidine, Zelemboj, Vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačka pećina, Turska kaldrma i mnogo toga… nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Učešće je potpuno besplatno!!! Prijave traju do 8.augusta.
Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost. Broj učesnika će biti OGRANIČEN. Biciklistički klub Živinice ni u kojem slučaju na preuzima bilo kakvu odgovornost osim da obezbjedi vodiče na turi kao i drugu potrebnu logistiku. Ali treba napomenuti da je kaciga obavezna na turi i svi koji je nemaju neće moći učestvovati.
Prevoz ličnih stvari (šatora, vreća za spavanje i sl.) od Zlače do Paučkog jezera i nazad je obezbjeđen od strane organizatora.
Zajednička večera i doručak u kampu na Paučkom jezeru su također osigurani a bit će pripremani po tradicionalnim receptima bosanske kuhinje koju ce pripremati PREC.
Također, organizator je obezbijedio dio šatora ali učesnici mogu da koriste i svoje lične šatore (što je naša preporuka).
Kad je sve ovako lijepo organizovano tko onda ne bi došao i uživao u ljepotama Konjuha te ga istražio na jedan potpuno drugačiji način, stoji u pripćenju BK Živinice. Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i vrlo rado ćemo odgovoriti na svako vaše pitanje.
Značaj i težinu ovog projekta su također prepoznali Grad Živinice, Zaštićeni pejzaž Konjuh,
udruženja: KonjuhLab i Prec,
Firme: ZH Zola, Aden, Omega, Pekara Algoritam-Inženjering, Dukat.
Medijski partneri su: BikeMagazin, Televizija Živinice, RtvTK, Zivinice.ba, Tuzlainfo.
Start je 13.08.2022. u 9 sati na Zlači a završavamo idući dan oko 15 sati.
Ovo nije jednostavna ni bezazlena tura i nije pogodna za početnike. Maloljetni biciklisti će moći učestvovati uz pismeno odobrenje roditelja (obrazac ćemo naknadno objaviti).
Svi učesnici će dobiti i poklon paket.